Mainos
Mainos

Valaisin Lesbo, 23.12.2001

Tämän valaisimen suunnitteli arkkitehti Angelo Mangiarotti Artemidelle vuonna 1976. Artemide on Italialainen yhtiö Milanossa, joka halusi 60-luvulla tuottaa sarjan teollisesti valmistettavia designvalaisimia, jotka olisivat samalla ajattomia ja kuitenkin puhuttelevia. Sarja kulkee nyt nimellä modernit klassikot. Suunnittelijoiden ryhmään kuuluu kaikkiaan 12 italialaista designeria. Angelo Mangiarotti on syntynyt vuonna 1921 ja sanotaan, että hän on vahvasti läsnä tässä valaisimessa. Valaisin muistuttaa hänen arkkitehtuuriaan. Se on kuin vesilammikko. Suuri osa valosta suodattuu pöydälle savunvärisen kristallilasin läpi, mutta ylös suuntautuva valo kulkee opaalilasin läpi, jonka lasinpuhaltaja on muodostanut valaisimen keskelle.

Valaisin on suupuhallettua Muranon lasia ja sen pohja on metallia. Valaisimessa on himmennin, jolla valon voimakkuutta voidaan säätää.

Kuvauksen valaisin Funktio, Helsinki

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme