Mainos
Mainos

Vältä vaaralliset kynttiläpalot – noudata näitä turvaohjeita!

Joulukuu on tulipalojen riskiaikaa. Keittiö on aktiivisessa käytössä ja kotia koristellaan elävällä tulella. Näillä ohjeilla poltat kynttilöitä turvallisesti.

Elävän tulen käyttöön liittyy aina tulipaloriskejä. Juhlatunnelmissa kynttilöiden kanssa kannattaa olla erityisen varovainen. Tärkein turvaohje on, että palavaa kynttilää ei saa jättää hetkeksikään yksin ilman valvontaa.

Huolehdi kotisi paloturvallisuudesta

– Kynttilän vieressä tai yläpuolella ei saa olla mitään, mikä voisi syttyä tuleen.

– Kynttilänjalka on metallia, lasia, posliinia tai kiveä, ja kynttilä pysyy siinä tanakasti. Mansetteja ei käytetä.

– Tuikut asetetaan palamattomalle ja lämpöä eristävälle alustalle, vähintään 5 cm:n etäisyydelle toisistaan.

– Jos tuikun koko nestepinta syttyy, se tukahdutetaan esimerkiksi sammutuspeitteellä tai matolla. Vettä ei missään nimessä saa käyttää.

– Kynttilälyhty on palamatonta ainetta ja vähintään noin litran kokoinen, ja siinä on riittävästi tuuletusaukkoja, jotta se ei kuumene liikaa.

– Parvekekynttilää poltetaan turvallisessa lyhdyssä, joka kiinnitetään vahvasti riippumaan tai asetetaan palamattomalle alustalle niin, että tuuli ei pääse kuljettamaan sitä.

– Ulkotuli asetetaan tukevasti lumihankeen, hiekkaan tai palamattomaan, painavaan astiaan. Tulet sijoitetaan koosta riippuen 3-5 metrin etäisyydelle palavasta aineesta, pensaista ja kulkuteistä. Jätkänkynttilät on pidettävä jopa 10 metrin etäisyydellä, koska niistä lentää kipinöitä pitkälle ja korkealle.

(MTV)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot