Mainos
Mainos

Vanhan laatoituksen poistaminen pesuhuoneesta ja saunasta

Olemme tekemässä kesäkuussa omakotitaloon remonttia, jossa tarkoituksena on uusia kaakelit pesuhuoneen ja saunan lattiaan sekä pesuhuoneen seiniin. Urakka on jo sovittu, mutta oman työn osuudeksi jäi vanhan purkaminen.

Millaisilla työkaluilla ja menetelmillä vanhan laatoituksen kimppuun kannattaa hyökätä? Seinät on tiilestä ja lattia valettu. Lattialämmitys on vanhastaan ja se on tarkoitus myös säilyttää. Laatoitusvinkit tuntuvat lähtevän säännöllisesti saneerauslaastin levityksestä, mutta meidän tapauksessa vanhat laatat on ensin saatava pois.

Hae konevuokraamosta piikkauskone (ei kovin suuri) ja siihen leveä talttapäinen meisseli. Sillä lähdet työntelemään laattoja järjestään pois, kunnes kaikki on saatu irti. Työ on pölyistä ja roiskivaa. Suojaathan silmäsi ja hengityselimesi. Et kerro, koska laatat on asennettu; kiinnityslaastissa saattaa olla jopa asbestia ja silloin työ on annettava asbestipurkuryhmän tehtäväksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme