Mainos
Mainos

Vanhemmat saavat valtiolta rahaa lapsistaan! Jenkkisivusto hehkuttaa jälleen Suomea

Amerikkalainen uutissivusto ATTN kokosi yhteen eroja lasten köyhyydestä Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Suomalainen koulujärjestelmä sekä äitiyspakkaus ovat nousseet säännöllisesti puheenaiheeksi ympäri maailman. Tällä kertaa amerikkalainen uutissivusto hehkuttaa Suomen alhaista lapsiköyhyyslukua, joka on yksi pienimmistä koko maailmassa.

Videon mukaan Suomessa köyhyydessä elää kahdeksan prosenttia lapsista, kun vastaavasti Yhdysvalloissa joka kolmas lapsi on köyhä. Verrattuna esimerkiksi Iso-Britanniassa köyhyysrajan alapuolella elää noin 25 prosenttia lapsista ja Saksassa noin 15 prosenttia.

Vanhemmille jaettavat lapsilisät herättävät myös ihmetystä rapakon toisella puolen. Jenkkisivusto hehkuttaa, että Suomessa valtio maksaa vanhemmille jokaisesta lapsesta yli 100 euroa kuukaudessa kattaakseen lasten aiheuttamia kuluja.

Myös suomalainen äitiyspakkaus herättää ihastelua: saahan jokainen vanhempi halutessaan laatikollisen tarpeellisia tavaroita lapselleen jo ennen tämän syntymää.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa köyhissä perheissä taistellaan, jotta lapset saisivat joka päivä ruoan. Avustusta on vaikeaa saada. Uutissivuston jakamalla videolla haastateltu äiti kuvailee todellisen köyhyyden olevan juurikin sitä: lasta ei ole varaa ruokkia. Köyhyyden myös huomaa helpommin Yhdysvalloissa: esimerkiksi koulussa kaikilla oppilailla ei välttämättä ole varaa edes syödä lounasta kesken koulupäivän. Vastaavasti Suomessa koululounas on jokaiselle ilmainen.

Lasten köyhyys onkin Yhdysvalloissa yleisempää kuin missään muualla koko maailmassa. Suomessa puolestaan köyhyysaste on yksi pienimmistä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: ATTN

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme