Mainos
Mainos

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin pari prosenttia viime vuoden lopulta. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat muuta maata nopeammin. Espoon hinnat nousivat 5 prosenttia, Helsingissä 3,3 prosenttia ja Vantaalla vain 0,4 prosenttia.

Suuria muutoksia tilastoitiin pääkaupunkiseudun kehyskunnissa, Turussa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Vaasassa ja Joensuussa, joissa hinnat nousivat kolmesta lähes kahdeksaan prosenttiin sekä Porissa ja Raumalla, joissa hinnat puolestaan laskivat alkuvuonna noin 6 %.

Vuoden sisään asuntojen hinnat ovat nousseet koko maassa keskimäärin 11,4 %. Eniten hinnat ovat nousseet eteläisessä Helsingissä (+25,6 %), vähiten Lappeenrannassa (+0,3 %). Hinnat ovat vuoden sisään nousseet yli 10 % pääkaupunkiseudun lisäksi kehyskunnissa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Hinnat ovat vuoden sisään laskeneet vain Porissa (-1,0 %).

Vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 8 300 mk/m2. Pääkaupunkiseudulla keskimääräinen neliöhinta oli noin 12 500 mk/m2, muualla maassa noin 6 500 mk neliöltä.

Kaupunkien sisäiset hintaerot ovat suuret; esimerkiksi Helsingin eteläisten kaupunginosien keskimääräinen asuntoneliö myytiin yli 18 000 markalla, kun itä- ja koillisosissa asuntoneliön keskihinta oli 9 165 markkaa. Yli 10 000 markan neliöhintoja maksettiin Helsingin lisäksi vain Espoossa ja Kauniaisissa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot