Mainos
Mainos

Vanhusten ja vammaisten asuntojen korjausavustusten tuloraja nousee

Vanhusväestön ja vammaisten asuinrakennusten ja asuntojen korjaamiseen myönnettävien avustusten enimmäistulorajat nousevat keskimäärin kahdeksan prosenttia. Muutos tulee voimaan helmikuun alusta. Valtioneuvosto sääti uusista tulorajoista torstaisella asetuksellaan.

Tulorajojen nostamista perustellaan etenkin rakennusten lämmityskustannusten nousulla. Kustannukset nousivat toissa vuoden syyskuusta viime vuoden syyskuuhun eri lämmitysmuodoissa keskimäärin 22,1 prosenttia.

Avustettavat vanhus- ja vammaisruokakunnat asuvat pääosin omakotitaloissa, joten erityisesti kevyen polttoöljyn lähes kaksinkertaisella hinnan nousulla tänä aikana on heidän asumiskustannustensa nousun kannalta suuri merkitys. Avustuksena myönnetään vain osa korjauskustannuksista, yleensä enintään 40 prosenttia tai erityisistä syistä enintään 70 prosenttia kustannuksista. Osa näistä kustannuksista on siis rahoitettava muulla tavoin eli useimmiten pankkilainalla.

Nykyiset enimmäistulorajat ovat niin matalat, että esimerkiksi peruseläkkeen lisäksi saatava vähäinenkin tulo aiheuttaa tulorajan ylityksen. Pelkällä peruseläkkeellä muun rahoituksen järjestäminen ei useinkaan ole käytännössä mahdollista.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme