Mainos
Mainos

Vantaalla asutaan hyvin, vaikka asunnottomiakin on

Vantaalla 96,5 prosenttia kuntalaista asui vuoden vaihteessa hyvin varustetussa asunnoissa. Puutteellisissa oloissa eli vain 3,5 prosenttia, reilut 6000 asukasta.

Vantaan kaupungin tilastokeskuksen mukaan kaupungin huoneistojen keskipinta-ala oli tämän vuoden alussa keskimäärin 71,5 neliömetriä. Asumisväljyys henkeä kohti oli 32,1 neliömetriä. Luku jää hieman vertailukaupunkien Espoon, Helsingin, Turun ja Tampereen alapuolelle. Koko maan asumisväljyys oli kuitenkin 35,3 neliömetriä henkeä kohden eli korkeampi kuin yhdessäkään vertailukaupungissa.

Pääkaupunkiseudun suurista kaupungeista asunnottomuus on Helsingissä selvästi yleisempää kuin Vantaalla tai Espoossa. Tampereella asunnottomuus on Vantaata ja Espoota yleisempää, mutta selvästi vähäisempää kuin Helsingissä. Turussa asunnottomuus vaikuttaa olevan kaikkia vertailukaupunkeja sekä koko maata vähempää.

Se, että Vantaan asunnottomien määrä on vähentynyt, on kaupungin tilastokeskuksen mukaan hyvä esimerkki nykyisestä suuntauksesta. Kaikille löydetään koti ennemmin tai myöhemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot