Mainos
Mainos

Varmista kiireetön koulunalku

Ensimmäiset kouluaamut ja myös iltapäivät tuppaavat olemaan yhtä tohinaa ja hullunmyllyä. Tulevaan varautumalla säästyvät vanhempien hermot ja myös jälkikasvun lomalaitumilta paluu tapahtuu pehmeämmin.

Kirjaa ylös uudet yhteystiedot ja tärkeät päivämäärät helposti saataville ja järjestä omaisuus oikealla tavalla. Pienellä valmistautumisella vältytään sekamelskalta.

Muistinvirkistystä vessareissulla

Tähdelliset tehtävät ja aikataulut hahmottuvat kätevästi listan avulla, joka kannattaa ripustaa näkyville keskeiselle paikalle, esimerkiksi keittiöön. Liitutaulu on loistava hankinta erilaisten menojen merkintään ja poistamiseen tarpeen mukaan. Liitutaulumaalilla voi itse sutia muistiinpanoalustan vaikkapa maustekaapin seinälle tai oveen.

Muistin virkistämisessa auttaa muistilappujen sijoittaminen usein käytettäviin paikkoihin. Ripusta vaikkapa vessanoven nuppiin jokaiselle perheenjäsenelle oma kyltti, johon on kirjoitettu viisi tehtävää, joista tämän tulee muistaa suoriutua päivän aikana.

Lasten koulupaperit, allekirjoitusta vaativat kokeet tai opettajan terveiset, löytävät tiensä jääkaapin oveen, oikeanvärisen magneetin alle.

Säilö huoletta eteisessä

Aamuiselta laittautumispaniikilta ja kadonneiden vaatekappaleiden metsästykseltä vältytään naulakko- ja lokerojärjestelmällä eteisessä. Mieluiten läpinäkyvä, muovinen säilytyslokero, johon kaikki yltävät, pitää omaisuuden avaimista matkapuhelimiin ja latureihin tallessa ja aamua varten valmiina. Varaa lähtevälle postille oma lokero.

Useampaan, esimerkiksi kolmeen naulakkotelineeseen jätetään takkien ohella laukut ja reput sekä sateenvarjot. Jokaiselle telineelle on siis oma tehtävänsä, joka pitää kaikkialla lojuvat läksykirjat kurissa.

Kaikelle kassinsa

Säilytyskassit, esimerkiksi vuosien varrella kertyneet erilaiset suuret laukut, ovat hieno tapa pitää arki raiteilla. Esimerkiksi lasten ja miksei vanhempienkin harrastustamineille omistetaan kullekin oma kassinsa.

Sieltä kaikki tarvittava löytyy oikealla hetkellä jumppatunnin tai koripallotreenien alkaessa. Lainatuille elokuville ja kirjoille voi varata omat säkkinsä, joihin katsotut ja luetut teokset lastataan odottamaan palautusta.

MTV3/home.ivillage.com

Kuvat: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot