Mainos
Mainos

Velkaantuneiden vanhempien lapset lainaavat harvemmin

Lapsena vanhempiensa velkaantumisen kokeneet välttävät isojen lainojen ottamista. Brittitutkimuksen mukaan velkaperheissä kasvaneet joutuvat harvoin vaikeuksiin lainojensa kanssa.

Tutkimus paljastaa, että velkaisten vanhempien lapset ovat hyvin varovaisia lainanottajia, sillä he pelkäävät joutuvansa samaan tilanteeseen vanhempiensa kanssa. Iältään 18–25-vuotiaista haastateltavista yli kolmasosa myönsi, että heidän vanhemmillaan oli ollut asuntolainan lisäksi muuta velkaa.

Vanhempien kohtalon välttääkseen yli puolet haastateltavista oli sitä mieltä, että he eivät ikinä lainaisi rahaa muuta kuin asuntolainaa varten. Nuorten mukaan heille iskisi paniikki, jos velka saavuttaisi 10 000 puntaa eli reilut 11 000 euroa.

Tutkimuksessa ilmenee, että vähemmän velkaantuneiden vanhempien lapset olivat taas halukkaampia ottamaan lainaa. Sen vuoksi voikin päätellä, että velkaa ottaneiden lapset ovat varovaisempia ja haluavat pitää oman talouden kontrollissa toisin kuin vanhempansa.

Lähde: Female First

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot