Mainos
Mainos

Veneto

Pohjois-Italiassa sijaitseva Veneton viinialue levittäytyy Veronan kaupungin ympärille, Gardajärven, Venetsian ja alppien keskelle. Veneto on Italian mielenkiintoisimpia maakuntia, sillä se on täynnä vastakohtia: maanviljely ja raskas teollisuus ovat rinta rinnan.

Viinialueena Veneto on nuori. Alueella ei ole yhtä pitkää viinin tekemisen historiaa kuin Toskanalla ja Piemontella. Veneto on kuitenkin Italian kolmanneksi tuotteliain viinialue, jonka rypälevalikoima on hyvin kirjavaa. Soave on alueen kuuluisin valkoviini, valpolicella tunnetuin punaviini ja amarone alueen huippuviini.

Verona on Venetsian ohella Veneton suurimpia kaupunkeja. Tämä entinen roomalaiskeskus on edelleen täynnä roomalaisia raunioita – itse asiassa enemmän niitä on vain itse Roomassa. Veronasta käsin on kätevä kierrellä lähiseutua ja tutustua vuoriin, linnoihin ja nähtävyyksiin.

Jaskan vinkit:

Ravintola Maria Callas
Via Conca d'oro, 37010 San Giorgio di Valpolicella (VR)
045 6801703 - fax 045 8044217

Hotel San Pietro
Via Madonnina, 37011 Bardolino - Lago di Garda (VR)
+39 (0)45 7210588, info@hotelsanpietro.eu, http://www.hotelsanpietro.eu/

Matkailu-sivuilla:

(Viinin viemää 14.12.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme