Mainos
Mainos

Vettä kellariin

Ostimme talvella 2000 uuden rossipohjaisen valmistalon. Ongelmana on, että sadevedet valuvat sokkelin ja kallion välistä alakertaan ja jäävät useisiin lammikoihin makaamaan. Rakennuttaja ilmoittaa talon olevan säännösten mukainen, eikä suostu tekemään asialle mitään. Talon alapohjaan on jo nyt muodostunut sienimäistä harsoa. Talo on kokonaisuudessaan viettävän kallion päällä, salaojia ei ole, eikä kosteuseristeitä. Voiko tällainen talo olla määräykset täyttävä? Mikä on paras tapa lähteä hakemaan oikaisua asiaan?

Mikäli tarkoitat rossipohjalla tuulettuvaa alapohjarakennetta, en ymmärrä kellarin osuutta tässä jutussa. Mutta joka tapauksessa, jos uudessa talossanne on kellari ja sinne tulee vettä, EI SITÄ VARMASTI ole rakennettu voimassa olevien määräysten mukaisesti. JOS RAKENNUTTAJA EI OTA ASIAAN KANTAA, OTTAKAA YHTEYS PUOLUEETTOMAAN ASIANTUNTIJAAN, esim. RKL-raadin jäseneen (paikallinen rakennusmestariyhdistys neuvoo) tai kauppakamarin hyväksymään tavarantarkastajaan.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot