Mainos
Mainos

VIDEO: Täkyonginta on vaihtoehto perinteiselle pilkkimiselle

Pilkkiminen on varmasti kaikille tuttua talvista kalastusta, mutta mitä on täkyonginta?

Huomenta Suomi kävi kokeilemassa täkyongintaa. Täkyonginnassa tehdään reikiä jäähän, kuten pilkkiessäkin. Ongintaan sopii esimerkiksi noin metrin mittainen joustava vapa, mikä eroaa pilkkivavasta. Kelana toimii mikä tahansa kela.

– Täkyongintaa ei yleensä rinnasteta pilkkimiseen, vaan ennemminkin koukkukalastukseen ja uisteluun, sanoo TR-Kalastuksen kalastusopas Tero Ruoho.

Syöttinä toimii esimerkiksi pakastettu särki, joka ripustetaan niskasta kolmihaarakoukulla ja lasketaan aivan jääkerroksen alapuolelle.

– Siinä sitten odotetaan ja käydään välillä herkistelemässä onkia ja katsomassa, etteivät avannot jäädy, jos on pakkasta. Syöttiä voi käydä liikuttelemassa, niin sinne saa vähän eloa, neuvoo PG Fishingin kalastusopas Pyry Granlund.

Siimassa on kiinni hapsu, jota tarkkaillaan. Kun kala tarttuu kiinni ja lähtee vetämään siimaa, hapsu vajoaa siiman mukana avantoon. Tästä tiedetään, että kala on todennäköisesti kiinni.

Täkyongintaa varten täytyy aina maksaa kalastuksenhoitomaksu. Lisäksi täytyy selvittää paikkakuntakohtaisesti, mikä paikallinen lupa tai läänilupa vaaditaan.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot