Mainos
Mainos

Silmiä avaava video: Tunnistatko hukkuvan lapsen ennen hengenpelastajaa?

Hukkuminen on harvoin niin dramaattinen näky kuin elokuvissa. Hukkuvan ihmisen tunnistaminen voi itse asiassa olla jopa vaikeaa. Tunnistitko hädässä olevan lapsen videolta ennen hengenpelastajaa?

Mediasta on kesän aikana saanut lukea useista eri vaaratilanteista, joissa lapsi on ollut lähellä hukkua. Koska hukkuminen ei näytä yhtä dramaattiselta kuin elokuvissa, ei hukkuvan tunnistaminen ole kovin helppoa.

Hukkuva ei pidä meteliä itsestään – todellisuudessa hukkuva käy hiljaista taistelua vedenpinnalla, ja muiden on liiankin helppoa olla huomaamatta hätää ajoissa. Tech Insider -sivuston mukaan hukkumiseen harvoin liittyy veden loiskintaa, käsien huitomista tai avunhuutoja.

Hukkuvan on mahdotonta pyytää apua, koska elimistö priorisoi hengityksen puhumisen sijaan – elimistön pitää hengittää ennen kuin se voi puhua.

Yhdysvaltojen rannikkovartioston On Scene -lehdessä julkaistussa artikkelissa hengenpelastajat antoivat vinkkejä hukkuvan tunnistamiseen.

1. Hukkuva ei voi heiluttaa käsiään apua pyytääkseen. Hukkuvan ihmisen käsivarret ojentuvat sivulle ja alas vettä vasten, kun ihminen yrittää väkisin työntää itseään takaisin pintaan – ja saamaan happea. Jaloilla ei potkita.

2. Hukkuva ei loiski vettä dramaattisesti – ihminen pompahtaa pintaan ja alas. Vartalo pysyy pystysuorassa.

Lähde: Tech Insider

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme