Mainos
Mainos

Vuokra-asuntopula helpottuu, jos korkeakoulujen opiskelijavalintaa uudistetaan

Opiskelijoiden jokasyksyinen kysyntäpiikki vuokra-asuntomarkkinoilla tasaantuisi, jos korkeakoulut ottaisivat uusia opiskelijoita kahdesti vuodessa.

Katso, millaisia vuokra-asuntoja nyt on tarjollaJokakoti.fistä.

Opiskelijoiden havitellessa asuntoa samanaikaisesti kodittomia opiskelijoita joudutaan majoittamaan väliaikaisesti jopa jumppasalien lattioille.

Jos hallituksessa tehtävä opiskelijavalinnan uudistus etenee nopeasti, muutos asunto-ongelmassa saattaa näkyä jo tulevana syksynä. Tämä edellyttäisi sitä, että osa opiskelijoista aloittaisi opintonsa tammikuussa 2011. Vuokraturvan mukaan uusi järjestely on todennäköisesti helpompaa järjestää oppilaitoskohtaisesti.

Syitä porrastamiseen on monia. Korkeakoulumaailma on muuttunut, eivätkä käytännöt vastaa enää opiskelijoiden elämätilanteita ja tarpeita. Ylioppilaaksi ei esimerkiksi valmistuta enää pelkästään keväisin.

- Korkeakoulun aloittaminen keväällä palvelisi syksyllä valmistuneita ja armeijasta palaavia, kertoo Vuokraturvan Timo Metsola.

Toinen syy uudistustarpeelle on nuorisotyöttömyyden kasvu. Porrastuksella tavoitellaan myös valmistumista nykyistä nuorempana.

Hallitus on toiminut korkeakoulujen opiskelijavalinnan uudistamisessa opetusministeri Henna Virkkusen johdolla. Opiskelujen aloituksen porrastamista ovat Virkkusen lisäksi kannattaneet myös asuntoministeri Jan Vapaavuori ja pääministeri Matti Vanhanen.

(MTV3)

Katso, millaisia vuokra-asuntoja nyt on tarjollaJokakoti.fistä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme