Mainos
Mainos

Vuokranantaja, tarkistathan nämä asiat säännöllisesti?

Osakkeenomistajan tulisi seurata asunnon kuntoa aktiivisesti.

Sijoitusasunto on syytä tarkistaa ainakin silloin, kun vuokralainen vaihtuu. Parhaassa tapauksessa vuokralaisen kanssa on sovittu, että vuokranantaja voi esimerkiksi kerran vuodessa käydä tarkistamassa asunnon kunnon. Jos vuokralainen ei halua päästää omistajaa sisälle tai omistaja asuu kaukana, hyvä vaihtoehto on lähettää asukkaalle lista ja pyytää tätä tarkistamaan, onko kaikki kunnossa.

Tärkeää on varmistaa säännöllisesti, että allaskaappi on kunnossa, putket vetävät, sähköt toimivat, ilmanvaihto toimii, kylpyhuoneen lattiakaivon ympäristö on siisti eikä missään näy kosteusjälkiä.

Ennen vuokrasopimuksen tekemistä on hyvä selvittää, mitä laitteita asunnossa on ja mistä vuokranantaja vastaa. Vuokranantajan vastuulla ovat nimittäin kodinkoneet ja muut laitteet, kuten jääkaappi, pakastin, hella ja kiuas. Sen sijaan esimerkiksi edellisen vuokralaisen asuntoon jättämä mikroaaltouuni ei vuokranantajalle kuulu, eikä hänen tarvitse ostaa rikkoutuneen tilalle uutta.


LUE MYÖS:


Leenastiina Simola/Jokakoti.fi

Kuva: Lehtikuva

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme