Mainos
Mainos

Vuokrat hurjassa nousussa

Realia Asuntovuokrauksen tekemän asuntobarometrin mukaan vuokrat ovat nousseet tuntuvasti lähes kaikissa maamme kasvukeskuksissa. Joillakin paikkakunnilla vuokrat ovat nousseet vuoden aikana jopa kymmenen prosenttia.

Kaupungistumisen ja perhekokojen pienentymisen myötä vuokra-asunnoista on yhä enemmän kysyntää, mikä näkyy vuokrien nousussa. Myös kiinteistöjen ylläpitokustannukset pakottavat nostamaan vuokraa. Erityisesti energiakustannukset ovat huomattavasti hintavampia kuin aiemmin.

Vantaalla jopa 17,1 prosentin nousu

Realian mukaan kolmioiden vuokrat ovat nousseet Vantaalla peräti 17,1 prosenttia. Helsingissä nousua on viimeisen vuoden aikana tapahtunut 9,6 prosenttia. Keskimäärin koko maamme vuokrataso on kohonnut noin kuutisen prosenttia viime vuodesta.

Realian asuntobarometri povaa vuokrien hintatason jatkavan nousuaan ensi vuonna etenkin kasvukeskuksissa, kuten pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

JOKAKOTI KYSYY: Ovatko vuokrahinnat lähteneet käsistä? Jätä vastauksesi kommentoimalla juttua.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme