Mainos
Mainos

Yhdellä sivelyllä monivärinen koristemaalipinta

Tällä kertaa seinä käsiteltiin Granada-koristemaalilla. Pinta tehdään kahdella eri maalilla. Pohjamaali on hyvin himmeä ja omaa kuivuttuaan erinomaisen imukyvyn, minkä seurauksena tartunta on erityisen hyvä. Vaahtomainen pintamaali sekoitetaan purkissa varovaisesti – se sisältää eräänlaisia rakkuloita, joiden on sekoituttava tasaisesti kuitenkaan rikkoontumatta.

Sekoittamisen jälkeen maali levitetään seinään keveillä, lyhyillä, ristiin menevillä pyyhkäisyillä, jotta syntyy sopiva kuvio. Hyvä työväline on kuvassa näkyvä nelikulmaista partasutia muistuttava sivellin.

Kun pinta on kuivunut sopivan nihkeäksi, se silitellään inox-lastalla. Tarkoitus on nyt sitten hajottaa ne vaahtorakkulat – mutta edelleenkään ei saa olla liian kovakourainen. Oikea paine löytyy kokeilemalla ja tarkkailemalla lastan alapintaa: siihen saa tarttua maalia, mutta vain hiukkasen. Vedot saavat olla lyhyitä, keveitä, vaikkapa hiukkasen kaarevia. Sillä tavalla pintaan syntyy mukavan eläviä, vaaleita laikkuja. Vaikutelmaa voi lisätä tekemällä vaaleaan pintaan vielä pienen lisäkarhennuksen siveltimellä, jolla väriä vähän levitetään.

Ei ole liian vaikeaa – nyt kaikki rohkeasti kokeilemaan!

Lisätietoja:

Koristemaali Granada

Kirjovärit Oy, Helsinki

(JKA 1.2.2008)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme