Mainos
Mainos

YIT: Asuntomyynti vilkasta

YIT:n asuntomyynti jatkui hyvänä tammi-maaliskuussa, paljastuu konsernin osavuosikatsauksesta. Myös asuntojen hintataso markkinoilla on konsernin mukaan nousussa.

YIT arvioi asuntojen kysynnän jatkuvan hyvänä vuonna 2010 sekä Suomessa että Venäjällä. Myös Baltian maissa ja Keskisessä Itä-Euroopassa YIT pyrkii hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia.

Omistusasuntojen kysyntää tukevat yhtiön mukaan alhainen korkotaso, vahvistunut kuluttajien luottamus ja asuntojen tarjonnan vähäisyys. Uudisasuntojen tarvetta ylläpitävät myös asuntokuntien koon pieneneminen, muuttoliike ja väestönkasvu.

YIT-konsernin liikevaihto laski yhdeksän prosenttia edellisvuodesta 765,3 miljoonaan euroon. Suurin osa liikevaihdosta muodostui Kiinteistö- ja teollisuuspalvelut -toimialalla

YIT:n toimialojen yhteenlaskettu liikevoitto puolestaan kasvoi 101 prosenttia edellisvuodesta ja nousi 44,5 miljoonaan euroon viime vuoden vertailukauden 22,1 miljoonasta eurosta. Osavuosikatsauksen mukaan liikevoiton paranemiseen vaikutti erityisesti edellisvuotista vilkkaampi asuntomyynti sekä Suomessa että Venäjällä.

Kiinteistö- ja teollisuuspalveluiden liikevoitto heikkeni alkuvuoden alhaisen toimintavolyymin ja kireänä säilyneen kilpailutilanteen takia lähes neljänneksen 28,6 miljoonasta eurosta 21,6 miljoonaan euroon.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme