Mainos
Mainos

YIT: Asuntomyynti vilkasta

YIT:n asuntomyynti jatkui hyvänä tammi-maaliskuussa, paljastuu konsernin osavuosikatsauksesta. Myös asuntojen hintataso markkinoilla on konsernin mukaan nousussa.

YIT arvioi asuntojen kysynnän jatkuvan hyvänä vuonna 2010 sekä Suomessa että Venäjällä. Myös Baltian maissa ja Keskisessä Itä-Euroopassa YIT pyrkii hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia.

Omistusasuntojen kysyntää tukevat yhtiön mukaan alhainen korkotaso, vahvistunut kuluttajien luottamus ja asuntojen tarjonnan vähäisyys. Uudisasuntojen tarvetta ylläpitävät myös asuntokuntien koon pieneneminen, muuttoliike ja väestönkasvu.

YIT-konsernin liikevaihto laski yhdeksän prosenttia edellisvuodesta 765,3 miljoonaan euroon. Suurin osa liikevaihdosta muodostui Kiinteistö- ja teollisuuspalvelut -toimialalla

YIT:n toimialojen yhteenlaskettu liikevoitto puolestaan kasvoi 101 prosenttia edellisvuodesta ja nousi 44,5 miljoonaan euroon viime vuoden vertailukauden 22,1 miljoonasta eurosta. Osavuosikatsauksen mukaan liikevoiton paranemiseen vaikutti erityisesti edellisvuotista vilkkaampi asuntomyynti sekä Suomessa että Venäjällä.

Kiinteistö- ja teollisuuspalveluiden liikevoitto heikkeni alkuvuoden alhaisen toimintavolyymin ja kireänä säilyneen kilpailutilanteen takia lähes neljänneksen 28,6 miljoonasta eurosta 21,6 miljoonaan euroon.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot