Mainos
Mainos

Yle: Suomalainen yritys kehitti "muovittoman ihmepahvin" – vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla

Suomalaisyrityksen tuote on mahdollisesti ainoa laatuaan.

Kotkamills Oy aloittaa muovittoman kahvikuppikartongin ja laatikkokartongin säännöllisen tuotannon. Laatikkokartonki on jo saanut elintarvikepakkaussertifikaatin, ja tilauksia on suorastaan sadellut. Aiheesta uutisoi Yle.

Muovitonta pakkauskartonkia voidaan käyttää esimerkiksi hampurilaisrasioissa. Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläisen mukaan Norjassa pahviin pakataan pakastekalaa, Saksassa suklaata.

Tuote on mahdollisesti ainoa laatuaan, sillä täysin vastaavaa tuotetta ei ilmeisesti vielä vielä ole markkinoilla.

Muovittomalla, biohajoavalla kahvikuppikartongilla ei ole vielä elintarvikepakkaussertifikaattia. Kuppi odottaa vielä yhtä testiä.

– Testi on sikäli olennainen, että ilman sertifikaattia kahvikuppikartongin myyminen isoille ostajille ei onnistu. Sen vaativat esimerkiksi McDonald's ja Starbucks, Hämäläinen kertoo Ylelle.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Yle testasi Kotkamillsin kuppeja erilaisilla juomilla. Viinaa sisältänyt muki alkoi tihkua saumoista parin tunnin kuluttua, valkoviinimuki puolestaan pehmeni pohjasta 3,5 tunnin kohdalla, vaikka piti juoman sisällään tämänkin jälkeen.

Coca-colaa ja kermakahvia sisältäneet kupit pitivät nesteen yli kaksi vuorokautta.

– Eihän kukaan säilytä näitä juomia mukissa tuntikaupalla, Hämäläinen huomauttaa.


Lähde: Yle

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme