Mainos
Mainos

Yle: Vapaavuori säilyttäisi asuntolainojen korkovähennyksen

Asuntoministeri Jan Vapaavuori vastustaa asuntolainojen korkovähennyksen poistoa. Korkovähennyksen poistaminen todennäköisesti laskisi asuntojen hintoja mutta ajaisi pienituloiset ahtaalle, kertoo Yle Uutiset.

Asuntolainojen korkojen verovähennysmahdollisuuden poistaminen aiheuttaisi asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan liian suuren veronkorotuksen liian monelle.

– En kannata sen poistamista, ajatus on kovin vaikea. Meillä on nyt 700 000 perhettä, jotka nauttivat tästä oikeudesta. Sen poistaminen tarkoittaisi olennaista veronkorotusta heille, Vapaavuori kertoi Yle Uutisille.

Vapaavuori korostaa, ettei korkovähennystä voida poistaa kerralla, ja jos muutos tehdään, se täytyy toteuttaa asteittain. Hänen mukaansa korkovähennysoikeuden poistaminen voisi heikentää asunnonostohaluja, mutta toisaalta laskea asuntojen hintoja.

Lähde: Yle Uutiset

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme