Mainos
Mainos

Ylipainoinen lemmikkilisko joutui ankaralle laihdutuskuurille – karkasi kotoaan!

Karkuteille lähtenyt kuusikiloinen lemmikkilisko on palautettu omistajilleen, kertoo Mirror.

Pulskan puoleinen lemmikkivaraani laitettiin omistajan toimesta tiukalle laihdutuskuurille, mikä ei liskoa miellyttänyt. Niinpä lisko kirjaimellisesti karkasi kotoaan.

Nykyisen omistajan kuntointoilu ja terveellisemmän ruokavalion puolesta puhuminen johtui siitä, että lemmikkivaraanin entinen omistaja oli ruokkinut sitä aivan liikaa. Nyt 6-kiloinen lisko joutuikin heti uusien omistajien luokse muutettuaan kiristämään vyötään.

Karkuteillä ollut varaani löytyi lopulta piilopaikastaan metallilevyn alta kadunvarresta, kun ohikulkijat pelästyivät sitä. Tavallista lemmikkivaraania kookkaampi lisko kun menisi helposti nopealla vilkaisulla krokotiilinpoikasesta. Kokonsa lisäksi lisko on myös hyvin vahva.

Karanneen liskon löydyttyä kävi ilmi, että sen omistajat olivat päästäneet liskon vapaaksi puutarhaan. Omistajat olivat toiveikkaita sen suhteen, että lisko innostuisi uimaan ja liikkumaan puutarhassa ja samalla pudottamaan ylipainoaan.

"Matelijoilla painonpudotus on hidas prosessi"

Omistajien kerrotaan huolestuneen suunnattomasti karanneesta lemmikistään ja yrittäneen epätoivoisesti siistiä puutarhaa, jotta kadonnut lisko löytyisi.

Eksoottisiin eläimiin erikoistunut tieteilijä Ros Clubb kertoi Mirrorille, että lisko ei olisi pärjännyt yksinään kauaa. Clubbin mukaan omistajien yritys saada liskon paino putoamaan liikunnan avulla on erinomainen idea.

– Matelijoilla painonpudotus on hidas prosessi, sillä niillä on hidas aineenvaihdunta. Tähän ryhtyminen kertoo omistajien päättäväisyydestä saada lemmikkinsä voimaan paremmin.

– Tällaisten liskojen hoito on yllättävän vaikeaa. Valitettavasti näitä tapauksia ilmenee useita: liskoa ruokitaan liikaa ja niistä tulee ylipainoisia, Clubb sanoi.

Video: Tämä matelija pääsi pinteestä ihmisten avulla.

Lähde: Mirror

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot