Mainos
Mainos

Yllättävä tutkimustulos - Korkea kolesteroli onkin hyväksi

Naiset joilla on korkea kolesteroli kärsivät vähemmän sydän- ja verisuonisairauksista ja elävät pidempään, väitetään tuoreessa norjalaisessa lääketieteen tutkimuksessa.

Trondheimin yliopiston tutkimuksessa seurattiin 52 000 norjalaisen kuolleisuutta 10 vuoden ajalla. Tutkijoiden yllätykseksi kuolleisuus oli merkittävästi pienempi niillä norjalaisilla, joilla kolesteroliarvot olivat koholla. Ero oli erityisen selvä naisilla. Miehillä ero oli pienempi.

Tutkimuksessa tutkittiin myös tupakoinnin vaikutusta kuolleisuuteen. Tässä kohtaa tutkimusta tulos oli odotettu. Tupakoitsijoiden kuolleisuus oli merkittävästi korkeampi kuin tupakoimattomien.

Tutkijat myöntävät, että tutkimustulos on ristiriidassa nykykäsitteen kanssa, jonka mukaan korkea kolesteroli on haitallista sydämelle.

Tutkijoiden mukaan vaikuttaakin siltä, että alhainen kolesteroli on vaarallisempaa kuin kohonnut kolesteroli. Heidän mukaansa vallitsevia raja-arvoja tulisi muuttaa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot