Mainos
Mainos

Yllättävän moni haluaisi jättää kotityöt tekemättä melun takia!

Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista ärsyyntyy kodinkoneiden äänistä. Saman verran suomalaisista on sitä mieltä, ettei mikään kodinkone luo kotiin viihtyisää ilmapiiriä! Todellako?

Usein tai joskus kodinkoneiden äänet ärsyttävät 69,6 prosenttia suomalaisista.

Jopa 39,7 prosenttia haluaisin jättää jonkin laitteen käynnistämättä vain sen äänen takia. 

Ärsyttävin on pölynimuri

Bosch tutki, mitkä kodinkoneäänet ovat kansan suosikkeja ja mitkä joutaisivatkin kadotukseen.

Eniten Suomessa vihataan pölynimurin ääntä, jonka ääni ärsyttää 41,3 prosenttia vastaajista. Miehistä lähes joka toinen, 48,5, on sitä mieltä, että imurin ääni on ärsyttävin. Naisista samaa mieltä on kolmasosa, 34,7 prosenttia.

Monitoimikoneen ääni ärsyttää enemmän naisia kuin miehiä. Yleisesti ottaen kaikki keittiön kodinkoneet saavat naisilta korkeampia ärsytyskertoimia kuin miehiltä.

Astianpesukone miellyttävin

Yli kahden kolmasosan mielestä mikään kodinkone ei luo viihtyisää ilmapiiriä.

Miellyttävimmäksi kodinkoneen ääneksi valikoitui astianpesukone, jonka joka kahdeksas suomalainen, 12,5 prosenttia, koki mukavimmaksi.

Ikävertailun nuorimmat, 20-29-vuotiaat, ja kyselyn vanhimmat, 50-70-vuotiaat, nauttivat jääkaapin rauhallisesta huminasta.

Myös Ruotsissa enemmistö, 10,9 prosenttia, vannoo astianpesukoneen nimeen viihtyisyyden luojana. 

Sekä Suomessa että Ruotsissa helmikuussa tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 1 000 vastaajaa.

Lähde: Cision

Näin teet vanhasta limskapullosta lyhdyn!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot