Mainos
Mainos

Yrttikalaa (2:lle) ja Rucolaa lämpimänä 26.10.1999

toim. Kati Nappa

Yrttikalaa (2:lle)


300-400 siikaa, kuhaa tai kirjolohta fileenä
tuoretta tilliä, persiljaa,
(sitruuna)basilikaa ja
sitruunamelissaa
ripaus suolaa

Paistamiseen:


tilkka rypsi- tai oliiviöljyä

Hienonna yrtit lasissa saksilla tai veitsellä työlaudalla. Paista kalapalat toiselta puolelta ja käännä. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja peitä pinta yrttisilpulla. Yrtit luovuttavat hehkeää makuaan kalaan toisen puolen kypsyessä. Voit valmistaa kalan myös uunissa 180 asteessa 10-15 min. fileen paksuudesta riippuen.
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja nopeasti kypsennettyä ruukkurucolaa ja -pinaattia.

Rucolaa lämpimänä


1-2 ruukkua rucolasalaattia ja/tai
pinaattia
tilkka (oliivi)öljyä
mustapippuria
1-2 rkl mantelirouhetta tai
pinjansiemeniä

Jos kalapannusi on iso, kypsennä kasvikset siinä, jos ei mahdu niin käytä toista pannua. Leikkaa rucola ja/tai pinaatti juuresta ja huuhdo. Ravista vesi vois. Nosta lehdet kuumalle pannulle, jossa on tilkka öljyä.
Anna kypsyä pari minuuttia välillä kääntäen. Mausta mustapippurilla ja mantelirouheella tai pinjansiemenillä. Tarjoa heti. Jos et saa rucolaa, voit valmistaa samalla tavalla nopean lisäkkeen esim raastetusta kesäkurpitsasta ja retikasta. Kaada myös pannulla oleva liemi lautaselle.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot