Mainos
Mainos

10 loistavaa keittiöniksiä – näitä et tiennyt!

Appelsiinin saa kuorittua helposti keittämällä ja valkosipulinkynnet mikrossa lämmittämällä. Lue loistavat keittiöniksit!

1. Tarkista kananmunan tuoreus

Laita kananmuna lillumaan kylmään suolaveteen. Jos kananmuna uppoa, muna on tuore. Jos se pysyy pinnalla, heitä se pois.

2. Valkosipulin kuoret irti helposti

Laita valkosipulin kynnet mikroon kuumenemaan 15 sekunniksi ja kuoret putoavat melkein itsestään!

3. Sitruunasta enemmän mehua

Saat sitruunasta enemmän mehua, jos säilytät sitä huoneenlämmössä ja pyörität sitä kämmenelläsi muutaman kerran tasoa vasten ennen puristamista.

Voit myös lämmittää sitruunaa 15 sekuntia mikrossa.

4. Appelsiinin kuoret helposti irti

Liota appelsiinejä kiehuvassa vedessä viisi minuuttia ja kuori vasta sen jälkeen. Kuoret irtoavat helposti ja bonuksena hedelmästä lähtevät irti myös ne ärsyttävät valkoiset osat.

5. Kastikkeet pakkaseen jääpalamuoteissa

Säästä ja pakasta ylijääneet kastikkeet jääpalakuutiomuoteissa. Voit myös laittaa muotteihin esimerkiksi itse tehtyä lihalientä. Seuraavan kerran kun kokkaat, voit hyödyntää helposti valmiita kastikekuutioita!

6. Pelasta kulunut alumiinipannu

Voit palauttaa alumiinipannun värin ja kiillon keittämällä siinä omenankuoria muutaman minuutin ajan. Huuhtele tämän jälkeen ja kuivaa.

7. Suoria pekoniviipaleita

Kasta pekoni vedessä ennen paistamista. Tällöin se ei mene "kiharalle" paistettaessa ja saat suoria pekoniviipaleita.

8. Taikina tarttumattomaksi

Kun vaivaat taikinaa, kasta kätesi jauhojen sijaan oliiviöljyyn. Näin taikina ei tartu käsiin.

9. Estä pastaveden kiehuminen yli

Nuudeleiden, spagettien ja muiden tärkkelyspitoisten ruokien keitinvesi ei kiehu yli, jos voitelet kattilan ennakkoon kasviöljyllä.

10. Erottele kananmuna helposti

Kun haluat erotella kananmunan keltuaisen ja valkuaisen, riko kananmuna varovasti pieneen suppiloon. Keltuainen jää suppilon sisälle ja valkuainen valuu ulos.

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme