Mainos
Mainos

10 vinkkiä keventäjälle – tee näin, ja voit nauttia pizzasta hyvällä omallatunnolla

Pitsa on ihana, mutta ei kaikkein terveellisin herkku. Sitä voi kuitenkin keventää pienillä kikoilla, kuten valitsemalla täytteiksi kasviksia. Lisäksi kannattaa valita vähärasvaisempaa juustoa tai lihaa.

Cosmopolitan UK kertoo 10 vinkkiä, joilla pitsan syönnistä saa hieman terveellisempää. Nämä kannattaa pitää mielessä, kun seuraavan kerran tilaat tai teet pitsaa.

1) Tilaa ohutpohjainen pitsa pannupitsan sijaan

Pannupitsan sijaan kannattaa valita ohutpohjainen pitsa. Paksupohjainen pitsa sisältää enemmän kaloreita, ja lisäksi siinä saattaa olla enemmän täytteitä ja juustoa.

2) Syö pitsa lautaselta, älä pitsalaatikosta

Jos ruokaa syö pienemmältä lautaselta, tunnet olosi nopeammin kylläiseksi. Tämä johtuu siitä, että aivot hämääntyvät ja luulevat sinun syöneen enemmän.

3) Leikkaa pienempiä paloja

Myös pienemmät pitsasiivut ovat keino hämätä aivoja.

4) Vältä täytteitä, joissa on paljon rasvaa

Osa täytteistä saattaa olla hyvinkin rasvaisia ja sisältää valtavasti kaloreita. Esimerkiksi pepperoni sisältää runsaasti rasvaa. Jos pitsaan haluaa täytteeksi lihaa, kannattaa suosia vähärasvaisempia vaihtoehtoja.

Malttia myös juuston lisäämisen kanssa. Tupla-annos juustoa tarkoittaa kaksinkertaista annosta rasvaa.

5) Suosi vihanneksia

Pitsaa voi keventää laittamalla täytteeksi vihanneksia, kuten tomaattia, sipulia, oliiveja tai paprikaa.

6) Ei täytettä taikinakuoreen

Jos taikinakuoreen lisätään voita tai juustoa, kalorien määrä nousee.

7) Pyydä pitsaasi vähemmän juustoa

Pyydä pitsan valmistajaa vähentämään juuston määrää.


Lisäksi kolme vinkkiä kotikokeille:

8) Käytä pitsapohjaan täysjyvävehnäjauhoa

Valkoinen vehnäjauho on valmistettu siten, että vehnästä on poistettu sen kuitua sisältävä kuori ja jäljellä on vain tärkkelys, jonka kehomme muuttaa nopeasti sokeriksi.

Tämän vuoksi kannattaa käyttää täysjyvävehnäjauhoa, koska se sisältää enemmän ravintoaineita ja pitsa pitää kylläisempänä pidempään.

9) Tee tomaattikastike itse

Valmiissa tomaattikastikkeessa saattaa olla paljon sokeria. Valmista kastike sen sijaan itse säilyketomaateista. Lisää sekaan sipulia, porkkanaa ja muita vihanneksia.

10) Käytä vähärasvaisempaa juustoa

Cosmopolitan suosittelee valitsemaan puhvelinmaidosta tehdyn mozzarellajuuston cheddarin sijaan. Juustoissa saattaa olla hyvinkin paljon rasvaa, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. 

* * *

Näin teet pakastepizzasta näppärästi eväsleivän

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme