Mainos
Mainos

3 asiaa, jotka tapahtuvat, kun lopetat sokerin syömisen

Tamara Duker Freuman kertoo, että lisätystä sokerista luopuminen vaikuttaa terveyteen kolmella, selvällä tavalla.

Ravitsemusterapeutti Tamara Duker Freuman kuvaili Tech Insiderille, millaisia konkreettisia muutoksia kehossa tapahtuu, jos ruokavaliosta karsii lisätyn sokerin.

Hormonitasot muuttuvat

Mutaman tunnin kuluttua viimeisen sokeripitoisen annoksen nauttimisesta kehon insuliinitasot alkavat laskea. Duker Freumanin mukaan tämä helpottaa pidemmällä tähtäimellä muun muassa laihtumista.

– On todella vaikeaa laihtua tai polttaa kehon rasvaa, jos kehossa on paljon insuliinia, hän toteaa.

– Kun syöt vähemmän sokeria, on kehoon varastoituneihin rasvoihin helpompi päästä kiinni – ja niitä on helpompi polttaa.

Veren rasva-arvot laskevat

Lisätyn sokerin jättäminen pois vaikuttaa positiivisella tavalla veren rasva-arvoihin – ja voi tästä syystä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Myös kolesteroliarvot voivat laskea.

Makuaisti muuttuu

Yksi merkittävimmistä sokerin karsimisesta seuraavista vaikutuksista on makuaistin muuttuminen

– Asiat, jotka maistuivat aiemmin tavallisen makeilta, alkavat maistua todella epämiellyttävän makeilta. Makuaisti mukautuu siihen, että tarvitset paljon vähemmän sokeria tunteaksesi, että olet syönyt tarpeeksi, asiantuntija toteaa.

– Makeat herkut eivät enää maistu yhtä hyvältä kuin ennen, hän tiivistää.

Lähde: Tech Insider

Onko sokeri vaarallista? Katso videolta Hanna Partasen kommentit!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme