Mainos
Mainos

3 hyvää syytä syödä kaurapuuroa aamupalaksi

Ota selvää, miksi aamuisin kannattaisi syödä perinteistä kaurapuuroa!

Kaurapuuroa ei turhaan kehuta erityisen sopivaksi aamupalaksi, sillä puurolla on lukuisia suotuisia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin.

1. Vyötärö kapenee

Pienessä tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että kaurapuurolla voi olla suotuisia vaikutuksia kolesteroliarvojen laskemiseen ja vyötärön kapenemiseen. Kuuden viikon aikana tehdyssä tutkimuksessa kaurapuuroa syöneiden vyötärönympäryksissä ja kolesteroliarvoissa havaittiin erityisen positiivisia muutoksia verrattuna niihin, jotka söivät aamupalaksi puuron sijaan nuudeleita.

2. Nälkä pysyy loitolla

Kuitupitoinen kaurapuuro sulaa elimistössä hitaammin kuin esimerkiksi monet piilosokeria sisältävät aamupalaherkut. Tämän vuoksi kaurapuuro pitää verensokerin tasaisena, olon virkeänä sekä nälän loitolla erityisen menestyksekkäästi.

3. Rasva ei varastoidu kehoon

Monet julkkiksia valmentavat ravitsemusalan ammattilaiset puhuvat sen puolesta, että hiilihydraatteja kannattaisi syödä aamu-painotteisesti. Tätä perustellaan muun muassa sillä, että hiilihydraattien uskotaan varastoituvan herkemmin rasvaksi silloin, kun niitä nautitaan aamulla.

Lähde: Popsugar

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme