Mainos
Mainos

4 ruokaa, joita luulit terveellisiksi – näihin eivät ravitsemusterapeutit koske

Mitä ruokia sinä pidät terveellisenä? Vastaukset eivät ehkä ole samoja, mitä ravitsemukseen perehtyneet ammattilaiset sanoisivat.

Women’s Health listasi neljä ruokaa, joita moni luulee terveellisiksi, mutta joita ravitsemusasiantuntijat eivät suosittelisi kovin usein nautittavaksi.

1. Myslipatukat

Myslipatukka tai välipalapatukka saattaa kuulostaa terveelliseltä välipalavaihtoehdolta, mutta käytännössä patukat ovat usein todellisia sokeripommeja. Valitse välipalaksi mieluummin esimerkiksi kokonainen hedelmä, kourallinen pähkinöitä tai vaikkapa jogurtti tai rahka marjoilla.

2. Kookosöljy

Hittituote kookosöljy sisältää tyydyttyneitä rasvoja, minkä vuoksi kookosrasvan terveellisyydestä voi olla montaa mieltä. Varminta on suosia terveelliseksi todettuja kasviöljyjä, kuten rypsi- ja oliiviöljyä.

3. Jäädytetty jogurtti

Jäädytetyt jogurtit saattavat olla hieman kevyempiä vaihtoehtoja kuin jäätelö, ja etenkin kermajäätelö, mutta kun tutkit tarkkaan, saatat huomata jäädytetyn jogurtinkin sisältävän runsaasti sokeria. Myös lisukkeet voivat tehdä annoksesta todellisen kaloripommin. 

4. Appelsiinitäysmehu

Täysmehussa ei ole lisättyä sokeria, mutta hedelmäsokeria mehu sisältää sitäkin enemmän. Mehusta saat kyllä C-vitamiinia, mutta energiapitoisuutensa vuoksi parempi on suosia kokonaisia appelsiineja, joista saat myös tarvittavaa kuitua. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme