Mainos
Mainos

4 yksinkertaista ruokasääntöä kesälomalle: Näin et pääse lihomaan

Moni tuskailee kesäloman aikana kertyneitä kiloja, mutta mitä, jos tähän varautuisi jo etukäteen kiinnittämällä huomiota pieniin seikkoihin omassa ruokavaliossa?

Blackdoctor-sivusto listasi kesälomalaisten pahimpia sudenkuoppia ravinnon saralla. Ota selvää, millaisiin asioihin ruokavaliossa kannattaa kesäloman aikana kiinnittää huomiota, jotta loman jälkeen ei tarvitse tuskastua kertyneiden kilojen kanssa!

Juo riittävästi vettä

Jo vaihtamalla osan päivittäin nautitusta teestä tai kahvista veteen, voi päivittäin nautittua vesimäärää nostaa huomaamatta – ja tämä, jos joku keventää oloa. Kahvi ja useat teelaadut poistavat nestettä elimistöstä ja tästä syystä esimerkiksi päivän ensimmäisen kuuman kupillisen vaihtaminen veteen voi tehdä erityisen hyvää.

Ole tarkkana perunasalaatin kanssa

Vaikka perunat eivät ole epäterveellisiä, voi perunasalaatti olla yllättäen hurja kaloripommi. Perunasalaatit saattavat monen yllätykseksi sisältää hurjasti rasvaisia raaka-aineita kuten majoneesia, joka tekee "salaatista" todella kaloripitoisen. Tästä syystä terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto olisi valita perunoita perunasalaatin sijaan.

Älä litki limua

Lomalla moni innostuu juomaan tavallista enemmän limua – ja tämä saattaa kostautua loman jälkeen lisäkiloina. Kannattaa olla tarkkana sen kanssa, ettei päivittäin nautittujen kilokalorien määrää tule nostettua hurjasti vain siksi, että sokeripitoisia juomia tulee nautittua merkittävästi tavallista enemmän.

Mieti, milloin syöt lihaa

Jos kesällä olon haluaa pitää kevyenä, kannattaa miettiä, voisiko raskaat liharuoat korvata kevyemmillä kasvisruoilla – ainakin silloin tällöin. Jos rasvaisen lihan sijaan lautaselle valitsee proteiinipitoisen, mutta vähärasvaisemman vaihtoehdon esimerkiksi kasvikunnan tuotteista, voi olo pysyä yllättävän kevyenä koko kesäloman ajan.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme