Mainos
Mainos

5 inhaa faktaa, joita ruokakaupat eivät halua sinun tietävän

Delish-sivusto listasi asioita, joita ruokakaupat eivät halua sinun tietävän. 

1. Hedelmiä ja vihanneksia ei pestä

Kaupan laareissa myynnissä olevat hedelmät ja vihannekset eivät ole pestyjä, mikä kannattaa ottaa huomioon kotikeittiössä. Tomaatit ja muut kuorineen syötävät kasvikset kannattaa pestä huolella ja etenkin ulkomaiset hedelmät kuoria.

2. Parhaiten esillä olevat ruoat ovat vähinten tuoreita

Jos haluat mahdollisimman tuoretta ruokaa, kaiva taaempaa hyllystä. Kaupat asettavat luonnollisista syistä vanhaksi menevät ruoat mahdollisimman eteen, jotta hävikkiä ei syntyisi. 

3. Kaupassa myytävä omena on keskimäärin vuoden vanha

Luulitko, että myynnissä olevat omenat ovat vastapoimittuja ja tuoreita? Omenat käsitellään kemikaaleilla ja säilytetään kylmässä, mikä takaa kaupoille tasaisen hedelmävirran ympäri vuoden.

4. Tuotteiden järjestys on tarkkaan mietitty

Kauppiaat tietävät tarkalleen, miten asiakkaan saa ostamaan heräteostoksia. Siksi elintarvikkeiden paikat on tarkoin mietitty. Kun ostat tarpeellisia asioita, voit olla varma, että vierestä löytyy myös erilaisia houkutuksia, joihin kauppias toivoo sinun tarttuvan hetken mielijohteesta.

5. Asiakkaat levittävät bakteereita

Asiakkaat ovat itse osasyyllisiä siihen, ettei ruoka välttämättä ole kovin puhdasta. Vihanneksia näpelöidään ja puristellaan ja laitetaan sitten takaisin laariin. Asiakkaiden käytöstä on mahdotonta kontrolloida, joten tämäkin on yksi lisäsyy siihen, että vihannekset ja hedelmät kannattaa pestä huolellisesti ennen käyttöä. 

Lähde: Delish

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme