Mainos
Mainos

5 proteiini- ja rasvapommia, jotka pitävät olosi kylläisenä pitkään

Mitä tehdä, kun haluaisi kyllä syödä terveellisesti, mutta salaatti ei pidä nälkää nimeksikään? Ratkaisu on nauttia terveellisiä ruoka-aineita, jotka täyttävät vatsaa ja auttavat pitämään verensokerin tasaisena. Kuntoplus-lehti listasi muutaman hyvän esimerkin.

1. Kananmuna

Kananmunissa on runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja, ja kananamunien on todettu aamiaisruokana auttavan myös painonpudotuksessa sekä pitävän olon kylläisenä pidempään, sillä ne näyttäisivät vähentävän ruokahalua stimuloivan hormonin greliinin eritystä.

2. Avokado

Herkullinen avokado sisältää runsaasti rasvaa ja kuitua, joten siinä on ruuansulatuksellekin töitä pidemmäksi aikaa. Avokadon rasva on terveellistä rasvaa, eikä sitä kannata eliminoida ruokavaliosta kaloreiden pelossa.

3. Palkokasvit

Herneet, pavut, linssit ja maapähkinät ovat mainio lisä ruokavalioon. Proteiinin, hiilihydraattien ja rasvan kanssa aterialla yhdistettynä ne auttavat pitämään nälän loitolla vieläkin pidempään.

4. Kreikkalainen jogurtti

Runsaasti sokeria sisältävät makujogurtit kannattaa vaihtaa runsaasti proteiinia ja kalsiumia ja vain vähän sokeria sisältävään kreikkalaiseen jogurttiin, joka on paitsi terveellisempi, myös paremmin nälkää pitävä vaihtoehto.

5. Mantelit

Kaikki pähkinät ovat terveellisiä herkkuja, mutta manteleissa on eniten kuitua, joka lisää kylläisyyden tuntua, ja niiden on tutkitustikin todettu hillitsevän ruokahalua.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme