Mainos
Mainos

5 rasvaista ruokaa, jotka yllättäen edistävät rasvanpolttoa!

Vähärasvainen ruokavalio ei välttämättä ole avain onnistuneeseen painonpudotukseen. Usko tai älä: tietynlaisia rasvoja nauttimalla voit jopa laihtua!

Unohda vähärasvaiset dieettituotteet, jotka ovat usein petollisen sokeripitoisia. Jos haluat polttaa rasvaa, tarvitset kehoosi rasvaa. Skippaa ruokavaliostasi haitalliset transrasvat ja lisää lautasellesi sen sijaan terveellisiä rasvoja sisältäviä tuotteita. Kun ruokavaliosi koostuu terveellisistä rasvoista ja vähäsokerisista ruoista, aineenvaihduntasi tehostuu, verensokerisi pysyy paremmin tasaisena ja herkkuhimo loitolla.

Nämä ruoat sisältävät terveellisiä rasvoja ja auttavat rasvanpoltossa:

1. Kookos

Kookos sisältää MCT-rasvoja, jotka tutkimusten mukaan muuntuvat kehossa energiaksi rasvan sijaan. Luontaistuotekaupoissa myydään myös MCT-öljyä, jonka sanotaan lämmittävän elimistöä sisältäpäin ja lisää siten rasvanpolttoa ja energiankulutusta.

2. Oliivit

Oliivit sisältävät terveellisiä, monotyydyttyneitä rasvoja. Ruoanlaitossa voit käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä.

3. Avokado

Tämä superhedelmä ei esittelyjä kaipaa! Herkullinen avokado on täynnä terveellisiä rasvoja ja vaikuttaa tutkitusti positiivisesti kokonaisvaltaiseen ruokavalion laatuun.

4. Lohi (villi)

Arvokkaita omega 3 -rasvahappoja sisältävä lohi on monelle suomalaiselle tuttu arki- ja juhlaruoka. Terveellisen rasvan lisäksi lohi sisältää myös runsaasti proteiineja. Pohjanlahdelta pyydetty Itämeren lohi nousi kesällä WWF:n Kalaoppaan punaiselta listalta keltaiselle.

5. Mantelivoi

Mahtavalta maistuva mantelivoi koostuu monotyydyttyneistä rasvoista, kuiduista ja ravintoaineista kuten magnesiumista ja E-vitamiinista. Manteleilla on tutkitusti todettu olevan painonhallintaa ja rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia.

Lähde: Rodale Wellness

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme