Mainos
Mainos

5 ruokaa, jotka auttavat laihtumaan - kiihdyttävät aineenvaihduntaa luonnollisesti

Tietyt ruoat saavat rasvanpolton tehostumaan ja ovat siten hyödyllisiä erityisesti laihduttajille. Jos haluat karistaa muutaman kilon, syö seuraavia ruokia. 

Lohi

Rasvaiset kalat, kuten lohi, sardiini ja makrilli sisältävät runsaasti terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Hyvien rasvojen on todettu kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja tukevan siten painonpudotusta. 

Selleri

Selleri nostaa kehon lämpötilaa ja polttaa siten kaloreita normaalia enemmän. Selleri ei sisällä juurikaan energiaa, mutta sen kuitu ja vesi saavat aikaan kylläisyydentunteen. Vihanneksella on myös diureettisia vaikutuksia, eli se saa aineenvaihdunnan kiihtymään.

Chili

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että chilin sisältämä kapsaisiini voi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa siten myös painonpudotuksessa. Tulinen ateria voi nostaa aineenvaihduntaa jopa 25 prosentilla. Kanadalaisen tutkimuksen mukaan chili saattaa myös hillitä näläntunnetta.

Vihreä tee

Vihreällä teellä on monia terveyshyötyjä. Yksi niistä on painonpudotuksen edistäminen aineenvaihduntaa vauhdittamalla. Aineenvaihdunnan kiihdyttäjinä toimivat teen sisältämät antioksidantit. Antioksidantit auttavat karistamaan kiloja etenkin vatsan ja vyötärön alueilta. Vihreää teetä juovien on todettu polttavan enemmän kaloreita. 

Tumma suklaa

Laihduttajakin saa herkutella. Jotkut herkut, kuten tumma suklaa itse asiassa edesauttavat painonpudotusta. Tumma suklaa vaikuttaa stressihormonitasoihin laskevasti. Noustessaan stressihormonitasot saavat ruokahalun nousemaan ja rasvan varastoitumaan tiukasti kehoon. Muutama pala tummaa suklaata päivässä on siis hyvä tapa, josta laihduttajan kannattaa pitää kiinni. 

Lähde: Daily Mail

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme