Mainos
Mainos

5 varmaa tapaa pilata painonpudotus – älä vaan sorru näihin

Laihduttamisen ei tarvitse olla hampaiden kiristelyä, eikä se kannatakaan – jos teet ruoasta itsellesi pakkomielteen, epäonnistut todennäköisesti kilojen tiputtamisessa. 

Nämä ovat viisi yleistä virhettä, joihin on helppoa sortua painoa pudottaessa. 

1. Rajoitat ruokailuaikaasi

Oliko niin, että iltasyönti lihottaa? Väärin. Jos rajoitat aikaa, jolloin sinulla on "lupa" syödä, tulet tehneeksi karhunpalveluksen itsellesi. 

Nälkä on nimittäin yksi suurimpia syitä sille, että laihduttaminen ei onnistu. Jos olet pitkiä aikoja syömättä, et todennäköisesti voi ajatella muuta kuin ruokaa. 

2. Rajoitat syömiäsi ruokia

Toinen virhe on kieltää itseltään kaikki ruoat, joita rakastaa. Jos sinulla on ylipainoa, on hyvä mahdollisuus, että nautit pizzasta, jäätelöstä tai jostain muusta herkusta. Jos kiellät itseltäsi kaiken täysin, et voi muuta ajatellakaan kuin suosikkiruokiasi. 

Päätä, että voit syödä mitä haluat, mutta syöt epäterveellisiä ruokia vain harvoin ja pieninä annoksina. Pyri löytämään herkuille terveellisempiä vaihtoehtoja. 

3. Poistat rasvan kokonaan ruokavaliostasi

Myös laihduttaja tarvitsee rasvaa, joten kaiken rasvan poistaminen ruokavaliosta ei kannata. 

Valitse hyviä rasvoja, kuten kalaa, siemeniä ja pähkinöitä. Ne pitävät sinut myös kylläisenä pidempään. 

4. Hyppäät aterioiden yli

Nälkä on edelleen laihduttaessa vihollinen numero yksi, sillä nälkäisenä on vaikeampaa vastustaa houkutuksia. Älä siis hyppää aterioiden yli, vaan pyri valikoimaan lautasellesi terveellisiä raaka-aineita sopivassa suhteessa. 

Muista myös syödä riittävästi – banaani ja lasi vettä ei ole aamupalaa nähnytkään. Sen sijaan vaikkapa lautasellinen puuroa raejuustolla ja marjoilla on loistava valinta, ja pitää sinut kylläisenä lounasaikaan asti. 

5. Päätät vain liikkua hieman enemmän

Päätät harrastaa liikuntaa, mutta syöt sen ansiosta enemmän kaloreita – yksi yleisimpiä laihdutusvirheitä. Esimerkiksi reipas kävelylenkki kuluttaa noin 300 kilokaloria, joten jos ahmit sen jälkeen suklaalevyn, et taatusti kulje "miinuskaloreilla". 

Yritä laihduttamisen sijaan elää mahdollisimman terveellisesti – valikoi hyvää tekeviä ruokia ja lisää liikuntaa. Myös herkuttelu on sallittua silloin tällöin, kunhan se pysyy kohtuuden rajoissa. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme