Mainos
Mainos

Äiti pakkasi tyttärelleen evääksi rusinoita – opettajalta hämmentävä reaktio

Rusinat eivät olleet opettajan mielestä riittävän terveellisiä.

Australialaiskoulussa vanhempia kannustetaan pakkaamaan lapsille vain terveellisiä välipaloja. Rusinat eivät kuitenkaan täyttäneet opettajan tiukkoja terveellisyyskriteerejä, ja äiti sai tästä kirjallisen huomautuksen.

Äidin saamassa kirjeessä ilmoitettiin, että rusinat eivät ole hyväksyttäviä eväitä kouluun, sillä ne sisältävät liikaa sokeria. Palautteen kirjoittaja ei kuitenkaan ole ottanut huomioon sitä, että rusinat sisältävät luonnostaan sokeria, sillä ne ovat kuivattuja hedelmiä. Lisättyä sokeria niissä ei ole.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lapussa mainitaan vielä erikseen, että sopivia eväitä ovat esimerkiksi tuoreet tai kuivatut hedelmät, mikä saa huomautuksen näyttämään vielä erikoisemmalta.

– Tämän täytyy olla vitsi, kirjeen saanut äiti kommentoi saamaansa palautetta Facebookissa.

– Totta kai rusinoissa on sokeria, nehän ovat hedelmiä, hän ihmettelee.

Palaute tuntuu tarpeettomalta senkin takia, että rusinat ovat vain pieni osa tyttären lounasta. Äiti oli pakannut eväslaatikkoon voileipiä, keitettyjä kananmunia, appelsiinin, kiivin ja kourallisen rusinoita. Eväistä ei hänen kertomansa mukaan löydy koskaan valmisruokia tai sokeroituja ruokia.

Oh So Busy Mom -ryhmässä julkaistu kirje on herättänyt vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan.

Osa kommentoijista muistuttaa, että rusinat todella ovat hyvin sokeripitoisia, vaikka niissä onkin vain hedelmän omaa sokeria.

Suurin osa kommenteista pitää kuitenkin äidin puolia.

– Olisin ylpeä, jos lapseni söisivät rusinoita, eräskin äiti pohtii.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme