Mainos
Mainos

Akseli Herlevi kehitteli kannanottona rasvaisen mättöburgerin: "Maku ja herkullisuus ovat tärkeimpiä asioita ruoassa"

Kokki Akseli Herveli toivoo, että suomalaiset osaisivat nauttia ruoasta. 

Hampurilaisravintolaa Helsingissä pyörittävä Akseli Herlevi toi myyntiin uutuusburgerin, josta ei makua puutu. Partanen-nimellä kulkeva burgeri sai innoituksen aiemmin tällä viikolla Helsingin Sanomien julkaisemasta Hanna Partasen haastattelusta, jossa ravitsemusterapeutti totesi, ettei ruoan tarvitse aina olla hyvänmakuista, vaan tavallinen arkiruokakin riittää. 

– Joskus less is more, mutta joskus enemmän on parempi, joten kehittelimme burgerin, jossa on kolme pihviä, tuplajuustot ja kolmet pekonit. Tänä viikonloppuna on Tuska-festivaalikin ja kaupungilla liikkuu kaikenlaista mörrimöykkyä, joten hampurilaiselle voi olla kysyntää, Herlevi kertoo. 

Hampurilainen on kannanotto hyvänmakuisen ruoan puolesta. 

– Maku ja herkullisuus ovat tärkeimpiä asioita ruoassa. Jos puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisestä, on maun oltava se tärkein asia. Kokkien elämäntyöhän on tehdä ruoasta koko ajan parempaa.

Ravintolaruoassa luonnollisesti mennään maku edellä, mutta miettiikö Herlevi omassa työssään terveellisyys-aspektia?

– Totta kai. Mutta Naughty Brgrin konsepti on sellainen, etteivät asiakkaat käy meillä joka päivä. Kohtuullisuus on hyvä sana. Ja vaikka hampurilaiset mielletään usein överiksi ruoaksi, on paljon vaihtoehtoja, joilla hampurilaisenkin saa terveellisemmäksi. Meillä esimerkiksi sämpylän voi vaihtaa salaatinlehtiin ja ranskalaisten tilalle on saatavilla terveellisiä lisukevaihtoehtoja. Kyllä terveellistä ruokaa kysellään, ja olemme vastanneet asiakkaiden tarpeisiin. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme