Mainos
Mainos

Älä hikoile keittiössä – helppo illanistujaisherkku valmistuu kuin itsestään

Rennot illanistujaiset ovat mukava tapa viettää aikaa ystävien kesken. Tämän reseptin ansiosta sinulle jää aikaa nauttia illasta ilman keittiössä huhkimista. 

Tarjoiluiden valmistaminen aiheuttaa usein päänvaivaa, ja isäntä tai emäntä voi pahimmassa tapauksessa joutua viettämään koko illan keittiössä. Nyt asiaan on ratkaisu, sillä tämä todella helppo ja herkullinen ruoka valmistuu nopeasti uunissa. Sinulle jää aikaa myös vieraiden kanssa seurusteluun. Ja mikä parasta, lopputulos on todella herkullinen. 

Uunicamembert

Lämpimällä ja täyteläisellä, miltei sulaneella camembertilla on hyvin valuvainen koostumus, joten se kannattaa tarjoilla uunissa paahdettujen leipätikkujen kera. Ruokaan tulevista yrteistä leviää huumaava, veden kielelle nostattava tuoksu. Tämä on ruoanlaittoa helpoimmillaan!

Ainekset
kokonainen camembert puurasiassa, 250 grammaa
6–8 rosmariinin oksaa
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää (kuivahtanutta)
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Tarjoiluun
hapokasta omenaa viipaloituna
viinirypäleitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Poista juuston ympäriltä muovi, vuoraa puurasia leivinpaperilla ja nosta juusto takaisin rasiaan. Tee juuston päälle viiltoja terävällä veitsellä ja työnnä niihin rosmariinin oksia. Ripottele juuston päälle timjamia ja mustapippuria. Aseta uunipellille.

Leikkaa leipä haluamasi kokoisiksi tikuiksi. Sudi leipäsuikaleet oliiviöljyllä ja laita uunipellille. Paista leipää ja juustoa uunissa 10–15 minuuttia, tai kunnes juuston sisus on sulanut ja leivät kullanruskeita.

Ripottele ruohosipuli sulaneen juuston päälle ja tarjoile raikkaiden hedelmien kera.

Viinisuositus

Camembert on oiva illanistujaisruoka myös siksi, että sen seuraksi sopivat yllättävän monet juomat. Voit järjestää samalla viinimaistajaiset! 

Uunicamembertin seuraksi varma valinta on tamminen valkoviini. Yllättävän hyvä vaihtoehto on myös portviini, jonka makeus ja korkea alkoholipitoisuus korostavat hyvin juuston aromeita. Punaviineistä tämän juuston seuraksi kannattaa valita keskitäyteläinen ja tulinen punaviini, joka nostaa juuston makuvivahteet hyvin esille.


Lähteet: Hiprakkaruokaa keittokirja, Milton Crawford (Atena kustannus Oy 2015), Juomavinkki.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme