Mainos
Mainos

Älä kaada ylimääräistä kahvia pois – hyödynnä nerokkaat käyttötavat!

Aamulla jää usein kahvipannuun ylimääräistä kahvia. Kahvinrippeitä ei kannatakaan kaataa pois, vaan ne voi hyödyntää muun muassa ruoanlaitossa.

Älä kaada ylimääräisiä kahveja aamulla lavuaarista, vaan käytä ne hyödyksi keittiössä. Ylijääneet kahvit kannattaa kaataa lasipurkkiin ja laittaa talteen jääkaappiin.

Kahvista saa tehtyä monenlaisia herkkuja, ja sitä voi hyödyntää myös ruoanlaitossa. Food52 listasi loistavia keinoja hyödyntää ylijäänyt kahvi.

Kahvista saa aikaan erilaisia makeita herkkuja. Sekoita tehosekoittimessa kahvi, jogurtti, jäinen banaani ja ripaus kaakaojauhetta ja saat herkullisen ja kofeiinipitoisen smoothien. Kahvia voi myös lisätä esimerkiksi suklaamoussen joukkoon.

Kaipaatko vaihtelua jääkahviin? Mausta kahvi ensin kanelilla tai vanilja-aromilla ja kaada jääpalamuotteihin. Näin saat kivaa lisämakua jäiseen kahvijuomaan.

Kahvia voi käyttää myös suolaisten ruokien valmistuksessa. Lisää kahvia kanan mausteliemeen ja saat herkulliset aromit. Kahvi sopii myös loistavasti lihakastikkeisiin. 

Lähde: Food52

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme