Mainos
Mainos

Älä keitä kukkakaalia: Kokeile herkullista valmistustapaa!

Kokki Amanda Freitagin ohjeella valmistat kukkakaalin herkullisella ja yksinkertaisella tavalla.

VINKKI! Saat kukkakaaleihin kauniin ruskeat reunat lisäämällä niiden päälle kurkumaa.

Vaikka monella on tapana keittää kukkakaali, on uunissa paahtaminen jopa parempi tapa kypsentää tuttu vihannes. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Kukkakaalin valmistuksessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka sitä käsitellään. Se kannattaa leikata poikkisuuntaisesti eikä vain kukintojen suuntaisesti. 

Paahdetut kukkakaalit

4 annosta

1 kukkakaalin pää

2 rkl oliiviöljyä

1 tl jauhettua kurkumaa

1 tl suolaa

¼ tl jauhettua mustapippuria

Leikkaa kukkakaali puoliksi poikittaissuunnassa ylhäältä alaspäin. Leikkaa molemmat puoliskot vielä poikittain noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Levitä kukkakaalit pellille. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, kurkuma, suola ja mustapippuri. Levitä seos kukkakaalien päälle.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Käännä pelti toisinpäin paiston puolivälissä, jotta kukkakaalit ruskistuvat tasaisesti.

Lähde: Lifescript

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme