Mainos
Mainos

Älä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – "se on niin typerää"

Pihvin paistaminen on tarkkaa puuhaa. Myös paistoöljyn valinnassa kannattaa olla tarkkana.

Yhdysvaltojen Top Chefin suomalaistähti, rääväsuukokki Stefan Richter ihmettelee sitä, miksi niin moni käyttää pihvin paistoon aivan vääränlaista öljyä.

– Ihmiset käyttävät oliiviöljyä, se on niin typerää, Richter laukoo.

Oliiviöljy palaa helposti, joten se ei sovellu paistoöljyksi. Paras valinta pihvien paistoon on ihan tavallinen rypsiöljy.

– Halpaa rypsiöljyä, se ei pala niin nopeasti, kokki suosittelee. 

Öljy tulee lisätä pannulle vasta kun pannu on kuuma. Muuten maku menee pilalle.

– Jos lämmität öljyn pannun kanssa, se alkaa palaa ja siihen tulee dieselin maku.

Toinen yleinen moka on paistaa pihvi liian kypsäksi.

– Jos pihvi menee ylikypsäksi, se on kuin vanha sukka.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme