Mainos
Mainos

Älä koskaan kuumenna glögiä kiehuvaksi – tässä syy

Glögiä ei kannata lämmittää kiehuvan kuumaksi.

Juot sitten alkoholipitoista tai alkoholitonta glögiä, juomaa ei kannata missään nimessä kiehauttaa. Monissa glögipulloissa ja -tölkeissä onkin erikseen maininta siitä, ettei juomaa saa keittää. Vaarallista glögin keittäminen ei suinkaan ole, mutta se voi kuitenkin pilata makunautinnon.

Jos kyseessä on alkoholiton glögi, keittäminen voi heikentää tuotteen makua. Kiehuvaksi lämmitetystä glögistä haihtuu makua antavia aromeja.

Sama sääntö pätee alkoholipitoiseen glögiin. Maun heikkenemisen lisäksi juoman keittäminen haihduttaa siitä myös alkoholia. Alkoholi alkaa haihtua juomassa jo alle 80 celsiusasteessa. Glögi on tarkoitus nauttia kuumana, mutta ei missään nimessä kiehuvan kuumana. Glögi kannattaa kuumentaa aina noin +70-asteiseksi.

Älä kuumenna vedenkeittimessä tai alumiinikattilassa

Myös glögin lämmitysastialla on väliä. Glögin vääränlainen lämmitystapa voi aiheuttaa ikäviä oireita ja jopa myrkytyksen. Lue lisää: Vaarallinen moka – ethän koskaan valmista glögiä näin?

(MTV LIFESTYLE)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme