Mainos
Mainos

Älä koskaan tee näin avokadolle – 5 yleistä virhettä pilaavat hedelmän

Avokadoista saa aikaa herkullisia ruokia alkupaloista jälkiruokiin – avokado on myös loistava välipala sellaisenaan!

Avokadoja peittää kuori, jonka läpi hedelmän kypsyyttä voi olla vaikea arvioida. Yksi loistava niksi onkin kurkata avokadon kannan alle. Jos kannan alta paljastuu vihreää, on hedelmä vielä raaka. Jos taas alla on ruskeaa, avokado on jo mennyt huonoksi. Täydellisen kypsä hedelmä on silloin, kun kannan alta paljastuu keltaista.

Tottumaton kokki pilaa helposti avokadot yleisillä virheillä – vältä siis näitä!

1. Älä säilytä jääkaapissa

Avokadoja ei tulisi koskaan säilyttää jääkaapissa ennen kuin ne ovat varmasti kypsiä. Jos avokadojen toivoo puolestaan kypsyvän nopeasti, kannattaa ne kauppareissun jälkeen nostaa ruskeassa paperipussissa keittiön pöydällä pariksi päiväksi. Tämän jälkeen avokadot voi laittaa jääkaappiin ja käyttää juuri silloin, kun haluaa.

2. Älä poista kiveä terävällä veitsellä

Avokadon sisällä on kova kivi, jonka poistaminen käy helpoiten halkaisemalla avokadon ensin kahtia kiven ympäriltä leikaten. Näin kivi jää kokonaisena toisen puolikkaan sisälle. Tämän jälkeen kiven poistaminen käy helposti napauttamalla veitsen kiveen ja irrottamalla kiven sitten puolikkaasta avokadosta. Muista valita leipälaatikon tylsin veitsi tähän tehtävään!

3. Muista lisätä sitruunaa

Avokado muuttuu ruskeaksi nopeasti, joten myös sitruunan tai limen mehua on hyvä hieroa avokadon pintaan. Sitruuna ja lime ovat myös loistava makupari avokadolle.

4. Säilytä puolikas avokado oikein

Jos käytät avokadosta vain puolikkaan, kääri jäljelle jäänyt puolikas tiiviisti kelmun sisään. Mikäli pinta silti pääsee ruskistumaan, voi ruskean osan kuoria hedelmän pinnasta pois veitsellä.

5. Älä mehusta avokadoja

Avokado ei ole kovinkaan mehukas hedelmä, joten mehustamisen sijaan se sopiikin paremmin esimerkiksi smoothieiden joukkoon tuomaan rakennetta. Avokadosta saa kuitenkin öljyä, jota puolestaan voi lisätä moniin ruokiin sellaisenaan.


***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme