Mainos
Mainos

Älä nosta kokonaista kinkkua joulupöytään – tässä syy

Jouluruokien säilytyksessä kannattaa olla tarkkana: herkut eivät säily pitkään huoneenlämmössä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan joulupöytään kannattaa nostaa kerralla vain tarvittava määrä ruokaa, sillä monet herkut eivät säily lämpimässä pitkään. Hygienian kannalta on turvallisempaa, että esimerkiksi joulukinkusta leikataan tarvittava määrä viipaleita valmiiksi sen sijaan, että koko kinkku olisi pöydässä lämpenemässä. Lämpimän ruoan pitäminen huoneenlämmössä ja hidas jäähtyminen mahdollistaa ruokamyrkytysbakteerien lisääntymisen tuotteessa.

Syömättä jäänyt ja lämpimässä pidetty ruoka kannattaa sen sijaan hävittää. Pöydällä seisoneita laatikoita ei siis saa sekoittaa jääkaapissa olevaan tuoreeseen laatikkoon.

Muista myös, että kotitekoinen sinappi ei säily kaupan sinapin lailla pitkään. Itse tehtyä sinappia kannattaa säilyttää aina jääkaapissa ja syödä se muutaman viikon kuluessa valmistuksesta.

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot