Mainos
Mainos

Älä sorru pahaan leivontavirheeseen – tästä syystä taikinaa täytyy kohottaa kaksi kertaa

Jos pullista tai sämpylöistä ei tule kuohkeita, löytyy syy usein siitä, että kohottamisessa on epäonnistuttu. Tiesitkö, minkä vuoksi kohottaminen on niin tärkeää?

Elintarviketieteiden tohtori ja Primulan kehityspäällikkö Laura Flander kertoi Makuja.fi-sivustolle, minkä vuoksi leivonnaisia on niin tärkeä kohottaa.

Selvisi, että on yhtä tärkeää, että leivonnaisia kohotetaan ennen taikinan muovaamista sekä sen jälkeen, kun sämpylät tai pullat ovat saaneet oikean muodon.

– Jos leivonnaisia kohotetaan, niin leivonnaisista tulee ihanan pehmeitä, Flander toteaa.

Miksi taikinan kohottaminen on niin tärkeää? Katso vastaus videolta!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme