Mainos
Mainos

Älä vaan heitä tummuneita banaaneja pois – tässä syy

Monesti hedelmätiskiltä tulee valittua kauniin keltaisia banaaneja, mutta oikeasti tummuneet banaanit ovatkin terveellisempiä.

Banaanit tummenevat kypsyessään ja niihin ilmestyy ruskeita täpliä. Monet saattavat luulla, että banaanit ovat menneet tällöin huonoksi ja heittävät ne pois. Tämä on kuitenkin virhe!

Kypsät banaanit ovat erityisen terveellisiä

Mitä enemmän banaanissa on tummia läikkiä, sitä kypsempi se on. Uusissa tutkimuksissa on selvinnyt, että kypsemmissä banaaneissa on enemmän TNF-nimistä ainetta, joka taistelee elimistössä syöpäsoluja vastaan. Tutkimuksissa on selvinnyt, että TNF vähentää kasvainsolujen kasvua ja voi ehkäistä niiden leviämistä. Tummuneita banaaneja ei siis todellakaan kannata heittää pois!

Banaaneilla on myös lukuisia muita terveysvaikutuksia. Ne sisältävät runsaasti tryptofaania, jonka keho muuntaa serotoniiniksi. Banaanit voivat myös auttaa alentamaan verenpainetta ja ehkäistä näin ollen aivohalvauksia sekä sydänkohtauksia. Banaanit ehkäisevät myös anemiaa, sillä ne sisältävät runsaasti rautaa. Ne ovat myös avuksi ruoansulatuksessa ja ehkäisevät ummetusta runsaan kuitupitoisuutensa ansiosta.

Lähde: Mumsigast.se

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme