Mainos
Mainos

Alkoholin juomisesta paljastui yllättävä seuraus – pahempi kuin krapula!

Alkoholin liiallinen nauttiminen voi aiheuttaa monenlaisia oireita seuraavana päivänä. Tiesitkö tätä alkoholin haittavaikutusta?

Tutkimuksessa selvisi, että runsaalla alkoholin juomisella voisi olla vaikutusta myös vastustuskykyyn. Näin ollen juhlaillan jälkeen saattaa tulla helpommin kipeäksi.

Alkoholi voi heikentää vastustuskykyä

Marylandin yliopiston tekemässä tutkimuksessa terveet nuoret aikuiset joivat noin viittä shottia vastaavan määrän alkoholia 20 minuutissa. Muutaman tunnin kuluttua heillä oli vähentynyt huomattavasti puolustussolujen määrä elimistössä. Puolustussolut ovat tärkeä osa puolustusjärjestelmää.

Alkoholilla on vaikutusta sekä solujen määrään että niiden toimintaan. Mitä enemmän alkoholia nauttii sitä vähemmän puolustussoluja löytyy verestä.

Juhliessa voi olla myös muutenkin helpompi napata itselleen jokin flunssapöpö. Myös alkoholin vaikutuksen alaisena kannattaa muistaa pysyä etäällä kipeistä ihmisistä – eikä toisten laseista kannata juoda!

Lähde: Men´sHealth

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme