Mainos
Mainos

Alkoholin nauttimisesta voi seurata krapulaa pahempi asia – tiedätkö, mikä?

Krapula on monelle tuttu oire alkoholin nauttimista seuraavana päivänä, mutta tiesitkö, että alkoholi voi myös heikentää vastustuskykyä?

Marylandin yliopiston tutkimuksessa selvisi aikoinaan, että runsas alkoholinjuonti voi krapulan lisäksi heikentää ihmisen vastustuskykyä. Tämä merkitsee sitä, että esimerkiksi flunssan voi saada kostean illan jälkeen tavallista helpommin.

Hyvästi, vastustuskyky!

Tulokset saatiin, kun terveet nuoret aikuiset joivat noin viittä shottia vastaavan määrän alkoholia 20 minuutissa. Muutaman tunnin kuluttua heillä oli vähentynyt huomattavasti puolustussolujen määrä elimistössä. Puolustussolut ovat tärkeä osa puolustusjärjestelmää.

Alkoholilla on vaikutusta sekä solujen määrään että niiden toimintaan. Mitä enemmän alkoholia nauttii sitä vähemmän puolustussoluja löytyy verestä.

Juhliessa voi olla myös muutenkin helpompi napata itselleen jokin flunssapöpö. Myös alkoholin vaikutuksen alaisena kannattaa muistaa pysyä etäällä kipeistä ihmisistä – eikä toisten laseista kannata juoda!

Lähde: Men's Health

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme