Mainos
Mainos

Allergia-, iho- ja astmaliitolta melkoinen vinkki pikkujoulukauteen: "Turvallisin vaihtoehto allergiselle on ihan kirkas viina"

Allergia-, iho- ja astmaliitto muistuttaa, että allergiset eivät välttämättä selviä pikkujoulukaudesta ilman oireita. 

Allergia-, iho- ja astmaliitto suosittelee allergisia olemaan erityisen valppaana pikkujoulukaudella. Ärsytys- ja allergiaoireita voivat aiheuttaa muun muassa erilaiset kosmetiikkatuotteet ja tuoksut. Juhlakauden juomissa ja ruoissa piilee myös allergisen reaktion mahdollisuus.

Esimerkiksi glögin sisältämistä mausteista voi saada oireita. Allergialiiton tiedotteessa punnitaankin, pitäisikö allergikon suosia glögiä vai kirkasta viinaa.

– Glögit sisältävät erilaisia mausteita, joista voi tulla allergiaoireita. Punainen väriaine karmiini, jota lisätään joihinkin juomiin, voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion. Turvallisin vaihtoehto allergiselle on ihan kirkas viina, liiton asiantuntija Anne Vuorenmaa vinkkaa ja muistuttaa, että kohtuus kaikessa.

Allergia-, iho- ja astmaliitto ei suinkaan ole ainoa taho, jonka mielestä kirkas viina sopii pikkujoulukauteen. Toimittaja- ja televisiokasvo Tuomas Enbuske tiedusteli maanantaina Alkolta, missä juomassa on paras ”dokabiliteetti” eli halvin hinta ja korkea alkoholiprosentti. Hieman yllättäen, Enbuske sai Alkon verkkopalvelusta rehellisen vastauksen kysymykseensä: 

Lähteet: Allergia-, iho- ja astmaliitto, Instagram


***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme