Mainos
Mainos

Amerikkalaiset järkyttyivät Coca-Cola Zeron poistumisesta markkinoilta – "lepää rauhassa vanha ystävä"

Kansainvälinen virvoitusjuomajätti on nyt poistamassa alkuperäisen Coca-Cola Zeron myynnistä myös Yhdysvalloissa.

Amerikkalaismediat uutisoivat nyt kilpaa Coca-Colan päätöksestä poistaa suosikkijuoma Coca-Cola Zero myynnistä. Virvoitusjuomajätti aikoo poistaa klassikon hyllyistä ja tuoda tilalle uuden juoman, Coca-Cola Zero Sugarin. Uutuusjuomaan on kehitetty uusi, sokeriton resepti.

Jotkut amerikkalaiset ovat ottaneet uutisen raskain mieliin vastaan. Facebookissa on jopa pystytetty muistoalttari alkuperäiselle Coca-Cola Zerolle:

– Lepää rauhassa vanha ystävä, muistoalttarin kommenttikentässä surkutellaan.

Osa alkuperäisen dieettikolan ystävistä aikookin nyt hamstrata juomaa kaappeihin vielä, kun sitä on saatavilla. Uusi juoma tulee kauppoihin Yhdysvalloissa elokuussa.

Suomessa uusi juoma jo myynnissä

Suomalaiset ovat saaneet totutella uuteen Coca-Cola Zero Sugar -juomaan jo tovin. Suomessa vanhalla reseptillä valmistetun Coca-Cola Zeron myynti loppui jo viime vuonna.

– Kyseessä on uusi juoma, joka korvaa kymmenen vuotta sitten lanseeratun Coca-Cola Zeron. Coca-Cola Zero Sugar maistuu entistä enemmän alkuperäiseltä Coca-Colalta, mutta ilman sokeria ja kaloreita, Suomen Coca-Colalta kerrottiin tuolloin.

Coca-Cola Suomen viestintävastaava Thea Natri kertoi, että uutuusjuoma kehitettiin nimenomaan siksi, ettei sokerittoman ja tavallisen juoman makueroa enää huomaisi. 

– Alkuperäistä Coca-Colaa rakastavat ihmiset kertovat, että he huomaavat heti jos juoma on sokeriton, eivätkä voi saada siitä samanlaista juomanautintoa. Meidän piti siis tehdä jotakin eri tavalla kuin aiemmin. Tästä lähti kehitystyö kohti Coca-Cola Zero Sugaria.

Lähteet: GQ, Business Insider, Coca-Cola

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme